Werkwijze

IK werk ‘integratief’ wat wil zeggen dat ik zowel naar de fysieke, mentale, emotionele, spirituele en contextuele of systemische aspecten van de mens kijk en deze mee neem in de behandeling.
Dit komt tot uitdrukking in mijn werkwijze en behandelaanbod.

De cliënt staat centraal en niet de methodiek of een protocol. We doen nooit iets wat voor jou als cliënt niet prettig of veilig voelt, of wat niet bij je (aard of talenten) past. Een talentenonderzoek kan daarom onderdeel zijn van de begeleiding.

Ook de leeftijd speelt vanzelfsprekend een rol.

Met kinderen werk ik altijd spelender- en ervaringsgewijs. Afhankelijk van het kind dat dit verschillende vormen hebben.
Daarnaast ben ik opgeleid als kindermeditatiedocent / mindfulness trainer, geef ik workshops kung fu en weerbaarheid en pas oefeningen uit de braingym toe. Als kinderen dat prettig vinden kan ik ook meer lichaamsgericht werken door middel van massage en eventueel gebruik van etherische oliën. Dit gebeurt alleen met toestemming van kind en ouders.

Bij jongeren krijg de begeleiding meestal de vorm van een gesprek. Jongeren kunnen ook al een opstelling doen of een lichaamsgerichte werkwijze kiezen (als dit passend is). Ook rollenspel (om situaties te oefenen) kan heel effectief zijn.

Met ouders ga ik altijd aan de slag om te kijken hoe zij hun kind het beste kunnen helpen. Ouders krijgen tips en adviezen rondom de opvoeding. Een opvoedopstelling kan dan een goede manier zijn op zicht te krijgen op patronen in de opvoeding en hierin verandering aan te brengen.

Het kan zijn dat er problemen zijn van de ouder die eerst opgelost moeten worden. Of het is belangrijk naar de familie / het gezin van herkomst te kijken van kind en ouder (systemische aanpak) om de problemen beter te begrijpen en te kunnen duiden.