Massage

Door middel van aanraking en massage kunnen onverwerkte ervaringen vaak veel sneller en diepgaander worden verwerkt dan alleen door te praten of het gebruik van de geest / het mentale. In het lichaam liggen alle ervaringen opgeslagen en het lichaam ‘liegt niet’.

Een lichaamsgerichte benadering vind ik dan ook een prachtige aanvulling op mijn werkwijze. Behalve massage, bedoel ik hier ook aroma therapie mee. Geuren worden opgeslagen in het limbisch systeem in de hersenen en zijn daardoor ons meest oude herinneringen. Een zeer doeltreffende manier om te werken met emoties en onverwerkte ervaringen / trauma.

Bij het masseren maak ik gebruik van etherische oliën, rebalancing technieken, mijn intuïtie, en kennis en ervaring van psychologie. Welke oliën en technieken ik gebruik, hangt af van de leeftijd van de cliënt en zijn of haar vraag / klacht en behoefte.

Kinderen masseer ik nooit zonder toestemming van ouders.