doTERRA

Voor Aroma Touch en ook wel in therapie, coaching en opstellingenwerk, maak ik gebruik van de essentiële oliën.

Essentiële oliën zijn vluchtige aromatische verbindingen die geëxtraheerd worden uit de zaden, schors, stelen, wortels, bloemen, vruchten of andere delen van planten. Ze vormen het immuunsysteem van de plant en zijn heel krachtig voor de mens.

De oliën kunnen gebruikt worden voor allerlei fysieke klachten maar ook voor emotionele ondersteuning. moties hebben effect op lichaam en geest- zowel de prettige als minder fijne.  Zowel de emoties die je doorvoelt als die je onderdrukt. Essentiele oliën kunnen helpen di emotionele evenwicht te herstellen of te bewaren.

Ik maak gebruik van de essentiële oliën van doTERRA vanwege de hoge kwaliteit (zuiverheid en puurheid) van de oliën. Deze hebben daardoor een grote therapeutische kwaliteit. Ook de aard van het bedrijf spreekt mij aan (open, toegankelijk, transparant).

Aromatherapie en de hersenen

De reukzin is direct verbonden met het limbische systeem van onze hersenen. Dit limbische systeem is kort gezegd ons emotionele controlecentrum. Als je essentiële oliën inademt, kan de werking van deze oliën direct in de hersenen worden verwerkt. Signalen van onze andere vier zintuigen, zien, voelen, proeven en horen, worden eerst naar de thalamus gestuurd alvorens ze de juiste gebieden van de hersenen bereiken. Het limbische systeem gaat interacties aan met de hersengebieden die de bloeddruk, ademhaling, hartslag, hormoon balans, het geheugen en het stressniveau reguleren.

Essentiële oliën kunnen dus een hoge therapeutische zuiverheidsgraad hebben en een zeer positieve invloed op het lichaam en de psyche uitoefenen. Elke essentiële olie heeft een andere en zeer specifieke helende, versterkende, kalmerende en balancerende werking en heeft ontzettend veel gunstige eigenschappen. Als je de geurmoleculen van essentiële oliën inademt, gaan ze door de neus naar een neuron die als receptor fungeert. Dit neuron brengt de werkzame stoffen direct naar de limbische hersenen, in het bijzonder de hypothalamus.

Het limbische systeem in je hersenen reguleert alle lichamelijke, mentale en emotionele reacties in je systeem en heeft daarmee een enorme invloed op je welzijn. Als je een essentiële olie door je neus inademt, stuurt het zenuwstelsel al de eerste signalen naar je hersenen. Je systeem reageert er direct op en geeft de overeenkomstige informatie aan je lichaam en je psyche door. Binnen 15 tot 30 seconden hebben de positieve werkzame stoffen al je zenuwstelsel bereikt en kunnen ze worden verwerkt. De eenvoudigste, beste en snelste werkwijze voor de genezende bestanddelen van essentiële oliën is de inhalering. Want dan kunnen de chemische boodschappers in je neusholte direct hun werk verrichten en een directe verbinding met de hersenen maken